Pentru mine baclava este o aminitre frumoasa a anilor de facultate ,cand in pauze sau dupa orele de curs mergeam cu prietenele in Piata 1 Mai si langa piata la etaj era o cofetarie cu prajituri delicioase, dar prajitura pentru care noi facem drumul era baclavaua . Pana acum nu am incercat sa fac nicioadata ,dar azi pentru ca sunt in concediu si sunt relaxata, sunt dispusa sa incerc...
Ingrediente:
300 gr nuci
un pachet foi de placinta
o sticluta esenta vanilie si doua pliculete zahar vanilinat
200 gr margarina
400 ml apa
300 gr zahar
Se topeste margarina si se toaca nucile .Se unge tava si se pun doua foi de placinta unse cu margarina si apoi nucile si tot asa pana se finalizeaza nucile.
Cu un cutit bine ascutit se formeza patratele
si se da la cuptor la 220 grade pentru cca 15 minute
intre timp se pune apa cu zaharul pe foc si se fierbe pana se face un sirop
Dupa 15 minute se scoate tava si se adauga siropul in care am amestecat esenta de vanilie si se mai lasa cca 5 minute in cuptor.
Este foarte buna sa fie consumata a doua zi ,dar cine mai are rabdare.
Simplu si delicios...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu