In totdeaua dupa o masa de duminica simtim nevoia de ceva dulce si pentru ca nu am mai facut demult o prajitura cu foi ,azi este timpul sa facem una , dar nu una obisnuita ci prajitura cu foi fragede si miere .
Ingrediente:
Foi : 700 gr faina
o cana zahar
7 linguri ulei
7 linguri lapte
2 linguri bicarbonat
3 linguri de miere
Crema: 300 ml lapte
3 linguri de gris
o cana de zahar si o lingura de miere
250 gr unt (margarina) si esenta de vanilie
si gem de prune
In faina se adauga ingredientele impreuna cu bicarbonatul stins cu otet, se framanta pana nu se mai lipeste de mana , se imparte in patru care se coace pe fundul tavi in cca 4 minute la cuptorul incins la 220 grade.
Pentru crema , se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si grisul ,miera si se lasa la fiert pana se fierbe grisul si se ingroasa . Se lasa la racit.
Se adauga esenta de vanilie si untul si se mixeaza bine pana devine o crema pufoasa .
Se monteaza preparatul : se pune prima foaie si pe ea se pune jumatate din compozitia de gris ,se pune a doua faoie si se pune gem la a treia foaie se pune cealalta jumatate din crema de gris si se pune a patra foaie care se pudreaza cu zahar pudra.
Simplu si delicios...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu