TARTA CU VANILIE SI FRISCA
Ingrediente :
Pentru aluat : 500 grame faina
250 grame unt
1 galbenus
3 linguri apa rece
Crema de vanilie : 560 ml lapte
200 grame zahar
6 galbenusuri
3 linguri amidon
pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
3 linguri de unt
si 250 ml frisca
Se cerne faina si se adauga untul se amesteca pana se formeaza un aluat ca nisipul si atunci adaugam galbenusul si framantam pana cand il incorporom si adaugam si apa .
Aluatul format il punem la frigider pentru minim o ora .
Se scote din frigider si se intinde o foaie care se aseaza in tava de tarta .
Avand timp am facut niste frunze pentru a decora cat mai frumos tarta .
Se unge tarta cu ou si se mai baga pentru 10 minute la frigider .
Intre timp facem crema de vanilie.
Se bat galbenusurile cu zaharul si amidonul foarte bine pentru ca atfel se formeaza cocoloase la fierbere.Se pune peste o treime din laptele caldut si se amesteca bine,apoi se toarna peste restul de lapte si se lasa la fiert amestecand continuu pana se formeaza crema ,se adauga untul si esenta de vanilia.Daca am avea o pastaie de vanilie aceasta trebuie taiata in doua scoase semintele si pusa la infuzat in lapte .
Se pune tarta la cuptor ,adaugand in ea boabe de fasole si orez pentru a se coace uniform ,pentru cca 20 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit si dupa se adauga crema de vanilie si frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu