Buna, sunt Florentina!!Sunt din Giurgiu si cea mai mare pasiune a mea este gatitul! Am creat acest blog sa va arat ca e tare simplu sa gatesti! Sper sa va placa!
sâmbătă, 25 mai 2013
RULADA CU CREME PATISSER SI CREMA DE UNT
Ingrediente :
Pentru foaie: 4 oua , 4 linguri de faina , 4 linguri de zahar si o lingura de ulei
Creme patisser : 375 ml lapte , 125 grame zahar , 2 linguri faina(amidon), 4 galbenusuri ,2 linguri unt si esenta de vanilie
Crema de unt : 3 albusuri , 155 zahar si inca 2 linguri , 60 ml apa,o lingurita otet,350 grame unt cu grasime de 80% si esenta de vanilie
Pentru foaie :se separa albusurile de galbenusuri .Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul apoi galbenusurile frecate cu ulei si faina in ploaie.
Se pune in tava la cuptor pentru 12 minute la 180 grade .Se scoate pe un prosop umed si se ruleza .
Crema patisser : se freaca galbenusurile si cu zaharul si faina pana se amesteca foarte bine .Laptele se pune la foc si se adauga peste el crema de galbenusuri amestecand continuu ,sa nu se lipeasca si se adauga esenta de vanilie .Se lasa la foc mic pana se ingroasa si se adauga untul,amestecandu-se pana se omogenizeaza.
Crema de unt : se pune 155 zahar cu 60ml apa la fiert ,dupa ce da in clocot se introduce un termometru pentru bomboane si se va opri focul in momentul cand temperatura amestecului este de 110 grade. Intre timp se bat albusuri spuma si se adauga cele 2 linguri de zahar si lingurita de otet.In bezeaua formata se adauga siropul fierbinte de zahar in fir subtire ,amestecand continuu pana se incorporeaza. Untul se imparte in doua si se adauga fiecare bucata pe rand amestecand pana fiecare bucata este incoporata.Se lasa la frigider pentru 30 minute .
Se desface rulada si se adauga crema patisser si se ruleaza , se orneza cu crema de unt .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu